Tags

, , , , , ,

rp_smakebit-pc3a5-sc3b8ndag2.pngTenk at det allerede er slutten av mai! Jeg har vært på Jærdagen i dag (lørdag). (Det lokale bondemarkedet som etterhvert har blitt en helg med tilbud, tivoli og en mengde boder som tilbyr alt man ikke trenger.) Og sittet i solen og lest Fugletribunalet av Agnes Ravatn. Jeg er ikke sikker på om jeg koste meg mest med boken eller med solen, men kombinasjonen var hvert fall utmerket. Som smakebit skal du få en bit av Fugletribunalet og flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

FugletribunaletEg hadde aldri tenkt på at endring var muleg. Ikkje på eigne vegner. Aldri. Det hadde berre av og til vore ein lindrande tanke, men like mykje deprimerande, i og med at eg ikkje trudde det var muleg.

Fra forlaget;
TV-programleiaren Allis Hagtorn forlèt mann og jobb etter ei offentleg sexskandale og byrjar som hushjelp for Sigurd Bagge, ein mann i førtiåra. Allis går frå å vere på alles lepper til å bli heilt anonym. Til å begynne med omfamnar Allis den nye situasjonen, men det tar ikkje lang tid før fascinasjonen for Sigurd Bagge dominerer livet hennar. Etter kvart som dei kjem nærare kvarandre, blir det avgjerande spørsmålet: Kven er Sigurd Bagge, og kva vil han med Allis?I eit avsidesliggande hus ved havet har to menneske søkt eksil. Begge har ein løyndom og eit ønske om å sone. Den eine ber på skam, den andre skuld. Kva må til for å kunne starte på ny?

P2-lyttaranes romanpris 2013 og Ungdommens kritikarpris 2013, nominert til Bokbloggerprisen 2013.