Tags

, , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Skuggen og dronninga av Lars Amund Vaage.

Denne boken har faktisk kommet så langt at den har blitt med meg hjem fra biblioteket. Det er ikke alltid jeg akkurat har lånt de bøkene som står på vent. Mer er det bøker som har stått i hylla mi i evigheter. Men denne skal jeg lese fordi jeg er blitt anbefalt romenen Syngja av samme forfatter, og da var det noen som anbefalte meg å lese denne først.

Jeg har vært litt sløv på lesefronten i det siste men håper det skal ta seg opp litt. En grunn er at mannen min og jeg ser Game of Thrones (nå sesong 2) på opptak, at barnebarnet mitt har vært på besøk og at det har vært så mye å bruke tiden på. En vet, når den dagen kommer at en har et skikkelig lesesug, at en har brukt for liten tid på bøker. Så nå har jeg stort håp for Skuggen og dronninga.

Mikal reiser tilbake til heimbygda, kor han møter igjen bestemora si, Sara, og sonen hennar, Samson. Bestemora blei sjuk for mange år sidan, og kom på sinnssjukehus, og Samson blei også sjuk. Romanen er satt saman av fem forteljingar, og fortel om galskap, kjærleik, mot, psykiatri og nedbrytinga av menneske.