Tags

, , ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg med det, men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på L.

Maria Lang

Maria Lang er et pseudonym for Dagmar Maria Lange, en svensk forfatter og lektor. (1914 – 1991)

I 1949 debuterte hun med romanen Mördaren ljuger inte ensam som krimforfatter under navnet Maria Lang. Hun var også en av grunnleggerne av Svenska Deckarakademin. Maria Lang oppnådde stor popularitet, og regnes i hjemlandet som den største forfatteren fra den svenske kriminal-litteraturens gullalder. Hun var også veldig produktiv, fra hun debuterte 1949 og frem til hun døde i 1991 kom hun ut med en krim i året.

Bøkene hennes er tilstrebet klassiske krimgåter i tradisjonen fra Agatha Christie, men skiller seg fra disse ved å trekke inn romanpersonenes erotiske (følelses) liv som motiv for mord. Den litterære kvaliteten er blitt beskrevet som høyst variabel.

Langs faste hovedpersoner var professordatteren Puck Ekstedt, kommissarie Christer Wijk og – fra 1960-tallet – hennes alter ego, forfatteren Almi Graan.

Jeg har skrevet om noen få av bøkene til Maria Lang: