Tags

, , , , , , , , , , ,

rp_topp101.jpgBloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Overskriften denne gangen er; Topp 10 bøker jeg kunne tenke meg å lese en gang til.

1.) Det mørke tårn serien – Stephen King. Jeg har lest hele serien (på 7 bøker) en gang, men planlegger å lese den en gang til. Det er så mye som skjer hele tiden at jeg tror ikke man kan få med seg alt første gangen. Samtidig vet jeg nå hvordan serien slutter og det gir bøkene en ekstra dimensjon (Ja, slutten er så bra!) Jeg har kjøpt bøkene etterhvert som de kom i pocket utgave og ser frem til den dagen hvor jeg ser jeg har nok tid til å begynne på nytt. Les mer her.

2.) Harry Potter – J.K. Rowling. Jeg har faktisk bare lest Harry Potter en gang, vel to, en gang på engelsk og en gang på norsk. Jeg har også sett filmene flere ganger, men jeg tror jeg ville koset meg like mye med bøkene den andre (tredje) gangen jeg leser dem.

3.) Den tidsreisendes kvinne – Audrey Niffenegger. Dette ble en absolutt favoritt hos meg første gangen jeg leste den, og jeg syntes filmen var en stor skuffelse. Historien er slik at det kan være vanskelig å få med seg alle detaljene rundt tidsreisene og rekkefølgen på de ulike møtene og jeg tror det ville vært lettere når jeg leser boken på nytt.

4.) Talismanen og Black House – Stephen King og Peter Straub. Disse har jeg lest to ganger, men historien er så bra at den tåler å leses om igjen og om igjen. Jeg har fortapt meg i historien om Jack Sawyer, både som gutt og som mann. Forfatterne har skapt en verden som ikke kan sidestilles med noe annet jeg vet om og de sender gutten Jack ut på en farefull ferd gjennom hele USA, og gjennom den andre verdenen. I bok 2 er Jack blitt voksen og har «glemt» hva han gjorde som barn, men for å redde noen kidnappede barn må han tilbake til den andre verdenen igjen. Her er litt om tegneserien som er laget basert på Talismanen.

5.) Bleak House – Charles Dickens. Denne har jeg også lest to ganger, men det er en så nydelig historie at en blir egentlig ikke ferdig med den. Det kan være litt kjedelig med den evindelige rettsaken mellom Jarndyce og Jarndyce, men når en leser boken for andre gang kan en lese litt raskt gjennom slike partier siden en kjenner historien fra før. Jeg har nevnt Bleak House blant mine favorittbøker og den bloggposten finner du her.

6.) Murder mysteries – Neil Gaiman. Dette må være en av de vakreste tegneseriene som finnes! Historien er søt, spennende, den utfordrer deg og den skaper en anderledes vri på en historie vi alle har lært. Tegningene av englene og av sølvbyen er så vakre at en kan fortape seg i dem. Denne tegneserien tror jeg vil bli en sånn som jeg henter frem med jevne mellomrom, så det er ikke bare en historie jeg kan tenke meg å lese om igjen, det er en historie jeg kommer til å lese mange ganger. Murder mysteries (som novelle og ikke som tegneserie finnes også i boken Smoke and Mirrors).

7.) Tegneserien Flight – Kazu Kibuishi. Denne tegneserien består for øyeblikket av 8 bind. De er tykke som bøker og hver bok inneholder mange ulike tegneserier av mange ulike forfattere. Ikke alle er nødvendigvis like spennende, men det blir mer enn oppveiet av de tegneseriene som er helt fantastiske i denne samlingen. Noen av tegningene er også sånn at en blir sittende å se på bilde for bilde nesten som en er på et galleri og ser på kunst. Jeg har skrevet om tegneseriene Flight her.

8.) Fornuft og følelse – Jane Austen. Jeg har ikke lest mange bøker av Jane Austen, noe jeg absolutt burde ha gjort siden jeg bare elsker Fornuft og følelse. Jeg har den også som film og når jeg trenger litt oppmuntring krøller jeg meg sammen foran TV og ser denne filmen. Jeg vet ikke helt hvor mange ganger jeg har lest boken, men det blir nok uansett flere!

9.) Sagaen om Paksenarrion – Elizabeth Moon. Denne trilogien har jeg lest to ganger på norsk og nå har jeg kjøpt boken på engelsk. Jeg gleder meg til å lese den på originalspråket. Denne serien er noe så sjeldent som en fantasyserie med en kvinnelig hovedperson hvor denne kvinnen (Paksenarrion) verver seg i militæret og utkjemper både slag og kriger. Det er forfriskende med noen som kan skrive om jenter også i slike bøker! Du kan lese om bøkene her.

10.) Drep ikke en sangfugl – Harper Lee. Dette må være noe av det vakreste som er skrevet! Historien er både vakker, grusom og trist men samtidig med et håp om at ting skal bli bedre. For selv om det som skjer er grusomt så blir historien mykere av at den er sett gjennom et barns øyne. Denne har jeg lest to ganger, og det kommer til å bli flere.

Nå har jeg veldig lyst til å høre om hvilke bøker du kunne tenke deg å lese på nytt?

Lagre