Tags

, , , ,

Det er torsdag og på tide med boktema hos Anettes bokboble. Vi er ferdige med favorittbøker fra A-Å og nå vil Anette at vi skal velge ut og skrive om: En bok jeg har lest tre ganger eller mer.

Jeg har flere bøker jeg har lest flere ganger, men jeg velger meg ut en som kanskje ikke er så kjent: brevromanen Griffin & Sabine av Nick Bantock.

Det er en stund siden jeg leste den sist, faktisk hadde jeg glemt den en stund, frem til jeg fant den nevnt i tegneserien; The books of Magic av Neil Gaiman. Det er en nydelig bok, en brevroman hvor du henter ut brev fra konvolutter og leser nydelige kort.

Griffin Moss er en kunstner fra London som lever av å lage postkort. Han er ulykkelig og ensom selv om han ikke er seg bevisst disse følelsene. Livet hans forandres da han mottar et kort fra en kvinne (Sabine Strohem) han aldri har hørt om. Hun har adresse på liten øy i Stillehavet. Det ser ut som hun vet alt om kunsten hans, også om bilder han ikke har vist til noen. Hun er også kunstner og lever av å designe frimerker. Gjennom en rekke illustrerte postkort og brev i konvolutter, kan leseren følge korrespondansen mellom dem. Etter hvert forstår Griffin at han er forelsket i Sabine og at følelsene blir gjengjeldt. Men han blir mer og mer usikker på hvem Sabine egentlig er og han ender opp med å avslå invitasjonen til å besøke henne. Han overbeviser seg om at Sabine bare er noe han innbiller seg, noe han klarer helt til han får et kort hvor Sabine sier hun vil besøke han.