Tags

, , ,

Vampyrens hevnJeg liker ikke vampyrbøker, noe som er ganske rart siden jeg er en stor fantasy-fan. Men det er noe med historien om vampyrer som ikke fenger meg. Derfor var det egentlig litt merkelig at jeg plukket ut denne boken fra hyllen med nye bøker.

Det viste seg at dette ikke er en vampyrbok, men en krim! Og en veldig god krim!

Fullmektig Adamsberg er på en tre dagers konferanse i London sammen med sine to nærmeste kolleger. Alt var ment å være hyggelig og avslappet, inntil en makaber hendelse alarmerer deres kollega Radstock fra Scotland Yard. En masse gamle sko er plassert på fortauet utenfor den kjente Highgate gravlund – og alle skoene har føtter i dem! Det makabre slutter ikke her, men bringer Adamsberg tvers gjennom Europa i forsøket på å finne sammenheng i opptil flere spesielle forbrytelser.

En mann blir drept i Paris, totalt tilintetgjort er vel det rette å si, og Adamsberg finner etter hvert flere henvisninger til vampyrer i både drapshandlingen og sporene av den. Etter hvert fører det han ut på en reise til Slovakia der vampyrlegenden oppstod. Der finner han sporene av en morder og forståelsen av hvorfor morderen tror han tilintetgjør vampyrer.

Fred Vargas er psevdonym for Frédérique Audouin-Rouzeau, en fransk historiker, arkeolog og forfatter. Hun har skrevet 6 bøker i serien om Adamsberg. Bøkene er avsluttede historier men har en rammefortelling om de samme politietterforskerne. Vargas har også fått flere internasjonale priser for bøkene sine, bl.a: Prix Mystère de la critique, Deutscher Krimi Preis International og The CWA International Dagger.

Jeg har nå bestilt de 5 første bøkene fra Stavanger bibliotek og vil lese dem i rette rekkefølge. Vi skal også kjøpe 4 av dem til Hå folkebibliotek, 4 fordi den ene er utsolgt.

Kilde: Wikipedia, Bokelskere

Lagre