Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har vært en lesedag, Jeg har hatt helt fri etter mye jobbing i det siste, og har lest nesten hele dagen. Jeg hadde noen bøker som må leveres tilbake til biblioteket på mandag, som jeg tenkte jeg skulle få prøvd å lese først. Det er ikke alltid jeg får gjort det. Enten har jeg for mange bøker med meg hjem (selvfølgelig har jeg det), eller så leser jeg for lite (nei, ikke egentlig). Men disse bøkene hadde jeg veldig lyst til å lese, så da ble dette en lesedag.

Så i dag har jeg lest Min skam av Nadia Ansar, På ære og samvittighet av Chris Tvedt, Post Mortem: med begravelsesagenten på åstedet av Tor-Håkon Gabriel Håvartsen og halve Død og Pine: de henrettede i Norge 1749-1752 av Torgrim Sørnes. Den siste har jeg skrevet om før og gitt deg en smakebit fra begynnelsen, men siden den er boken som ligger her ved siden av meg, så skal du få en smakebit til fra den. (Det samme som jeg leste for mannen min): (det er ganske grotesk).

Død og pineDer het det seg at den som myrder sin ektefelle skulle henrettes etter helt spesifikke regler: Først skulle den dømte hentes fra fengselet, barhodet og i simple klær; han skulle få tau rundt halsen og settes på rakkerens slede – den samme som ble brukt til å frakte selvdøde dyr på, for ikke å snakke om selvmordere og produktene fra byens utedasser. Deretter skulle han knipes med glødende tenger, fem ganger mellom gjerningstedet og retterstedet; så skulle høyre hånd hugges av «lefvendis» og deretter hodet. Til slutt skulle alle levningene – hånd, hode og kropp heises opp på steile og hjul og stå der til de rotnet opp.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter