Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg har vært på jobb i dag og til og med hatt en hvil etter jeg kom hjem. Nå er det snart klart for middag, men jeg må få laget et innlegg først. Jeg har ingen planer for i kveld, men tenker å se ferdig andre sesong av Wheel of Time på Amazone Prime. Jeg har lest bøkene i serien to ganger, og liker dem virkelig godt, så dette er en serie jeg vil se. Serien er ganske forskjellig fra bøkene. Jeg er ikke så glad i når det skjer, men de er likevel gode nok og like nok bøkene til at jeg må se dem.

Boken jeg har valgt i dag er Drømmenes sykkelregister av Erlend Loe. Den kom ut 1. september, så den er ikke oversatt til andre språk enda. Men Erlen Loe er kjent nok til at jeg regner med det skjer. Fordi jeg ikke har begynt på boken enda kommer smakebiten fra begynnelsen:

Drømmenes sykkelregisterSolveig heter ikke egentlig Solveig. Hun het noe annet før, noe hun forsøker å glemme hva var, men så byttet hun til Solveig. Det føltes riktig, men nå har hun behov for å bytte igjen. Skatteetaten/Folkeregisteret sier at det etter navneendring som hovedregel må gå ti år før man kan foreta en ny navneendring. Det er altfor lenge for Solveig. Hun vurderer å skrive alle de fine navnene hun vet om på lapper og legge dem i en boks eller en hatt og så trekke et navn hver gang hun får lyst til å hete noe annet. Hun har allerede begynt å skrive lappene. Mange navn er trange og begrensende. Solveig er akkurat litt for knapt. Hun trodde at det ikke var et lukket navn, men da hun begynte å hete det, oppdaget hun at det var sider ved henne som ikke kunne leves ut med det navnet.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter