Tags

, , , ,

En smakebit på søndag
God søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg glemte meg av i går igjen, men her kommer det hvertfall noen tidlig morgen smakebiter. Jeg jobbet i går og da har jeg lett for å glemme smakebitene.

Jeg har ikke gjort så mye spennende i det siste, men forlagenes høstmøter har begynt. Så på torsdag var jeg og en kollega på Bonniers høstlansering. På tirsdag er det Kagges tur, og i september skal vi på Gyldendal og Cappelen Damm. Det er alltid gøy å være med på høstmøtene. Og så finner en så mye en har lyst til å lese!

Denne gangen har jeg valgt ut en bok fra Island som heter Merking (Märket), og er skrevet av Fríða Ísberg. Den er en dystopi og handler om «Testen» som kan finne ut om en person er farlig før de blir farlige (egentlig tror jeg testen viser om en har empati eller ikke). Etterhvert kan man registrere seg i et åpent register og veien mot å dele samfunnet etter merket og umerket er i gang.

Fortellingene er ikke samstemte i hvor ideen kom fra. Noen sier at en politiker […] hadde foreslått å ta en empatitest for å avsanne klinisk umoralsk oppførsel i et forsøk på å rette opp imaget sitt. Noen sier ideen kom fra folk i allmenhet. I alle fall vokste den seg stor. En kvinnelig politiker gikk til avisene med resultatet av testen, deretter nok en politiker. Et av partiene kunngjorde at alle skulle sendes for å ta testen, deretter et annet parti. Tre uker senere samtykte flertallet på Alltinget i at det skulle være obligatorisk testing for alltingsfolk, i håp om å gjenvinne folks tillit til institusjonen. Oli opplevde den samme lettelsen som resten av nasjonen da syv mennesker ble tvunget til å trekke seg.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter