Tags

, , , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen har vært en skikkelig lesehelg. Jeg hadde fri på fredag, så engentlig har jeg lest siden jeg kom hjem fra jobb på torsdag, og til nå, som er tidlig lørdag kveld. Jeg holder fremdeles på med serien om Jack Reacher. Nå er jeg ferdig med bok 23; Veien videre og skal begynne på nummer 24, som er Delt by. Jeg liker dem fremdeles like godt. Så har jeg lest Ariadne av Jennifer Sain, en roman basert på gresk mytologi. Et av mine favoritt-felt. Jeg har tidligere lest Circe av Madeline Miller og Penelopiaden av Margaret Atwood som jeg også kan anbefale.

Men boken du får smakebit fra i dag er Midnattsbiblioteket (The Midnight Library) av Matt Haig. Jeg leste den først på engelsk, men nå når den har kommet ut på norsk (den er også gitt ut på svensk) vil jeg lese den på nytt igjen (ja, den er så bra!) Den anbefales virkelig hvis du ikke har lest den!

MidnattsbiblioteketJeg kan aldri være alle menneskene jeg vil og leve alle alle livene jeg vil. Jeg kan aldri tilegne meg alle ferdighetene jeg vil. Og hvorfor vil jeg det? Jeg vil leve og føle alle nyangser, tone og variasjoner av psykisk og fysisk erfaring som er mulig i livet mitt. ~Sylvia Plath.

«Mellom liv og død er det et bibliotek», sa hun. «Og i det biblioteket er hyllene endeløse. Hver bok gir deg muligheten til å prøve et annet liv du kunne ha levd. Til å se hvordan ting kunne ha vert om du hadde gjort andre valg … Ville du ha handlet annerledes hvis du fikk anledning til å gjøre ugjort det du angrer på?»

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter