Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg håper det går bra med deg. Jeg har holdt meg frisk og er veldig takknemlig for det. Det er litt kjedelig å holde seg inne hele tiden, man sånn er det bare nå og vi må bare gjøre det beste utav det. Hver kveld tar jeg meg en tur med hunden min, det er godt å komme seg ut selv om en ikke treffer så mange å snakke med. Jeg får jo lest endel og har dratt frem fra hyllene mine bøker jeg lenge har villet lese. Det er veldig fint. Og så får jeg sett endel på Netflix. I går så vi ferdig serien The Stranger etter en bok av Harland Coben. Den anbefales!

Jeg leser Tjenerinnens beretning (Handmaid’s tale) av Margaret Atwood som boken for mars i Elidas 1001-bøker lesesirkel. Jeg har sett serien og lest tegneserien, så jeg vet hva den handler om. Men det er fint og også få med seg originaltesten. (Den er en dystopi – det vil si at den handler om samfunnet vårt i fremtiden, etter at dårlige krefter har fått overtaket eller at det har vært en krig eller katastrofe.) Som du sikkert vet endret samfunnet seg gradvis og en dag hadde de skapt det Gilead boken handler om. Nå mener jeg ikke å lage en link som ikke er der, men i Norge har det blitt vedtatt en «korona-lov» der Regjeringen kan bestemme ting i full fart uten å spør Stortinget først. I går leste jeg det som er smakebiten og fant ord som kan brukes i dagens situasjon og. Selv om de handler om noe helt annet:

Tjenerinnens beretningDet var da grunnloven ble opphevet. Midlertidig, sa de. Det var ikke engang opptøyer i gatene. Folk satt hjemme om kvelden og så på fjernsyn og prøvde å fatte hva som skjedde- Det fantes ingen fiende å sette fingeern på.