Tags

, , ,

OppsummeringMars ble en ok lesemåned. Jeg kunne nok ha lest mer, men jeg leste nok. Mitt nyttårs-mål er at jeg skal lese litt hver dag, og jeg er enda ikke helt der. Jeg klarte å fullføre noen av bøkene jeg startet på helt tilbake i januar. Og ikke minst fullførte jeg både februar og mars boken i Elidas lesesirkel. Jeg har fremdeles bøker jeg begynte på i januar, men de får bli lest etterhvert. Med en gang bibliotekene stengte leste jeg ferdig det jeg hadde lånt, og så lånte jeg endel e-bøker. Nå leser jeg bøker jeg har funnet i min egen bokhylle. Egentlig er det det jeg har lyst til å bruke tiden på. Gjerne også lese tykke bøker jeg ikke har funnet tid til før. Jeg er stort sett bare inne nå, så da har jeg tid til det.

Jeg kunne nok også skrevet om flere bøker. Men jeg har bestemt meg for å skrive om krim, tre bøker om gangen, i samleinnlegg. Der har jeg et innlegg som ikke er publisert. Og jeg har skrevet om bøkene som er nominert til Sølvkniven, men de kan jeg ikke publisere før etter prisen blir utdelt. Så jeg har skrevet om mer enn det ser ut til. Legger jeg til smakebit-innleggene så har jeg publisert 10 innlegg, og har fire upubliserte.

Jeg har lest:

Romaner:

 • En storm kom fra paradiset – Johannes Anyuru
 • Alt min sønn bør vite om verden – Fredrik Backman
 • Knutby – Jonas Bonnier

1001-bøker:

Krim og thriller:

Fantasy og sci-fi:

Langnovelle:

 • Andre guder – Jørgen Brekke

Barn:

 • The Wonderful Wizard of Oz – L. Frank Baum

Jeg er i tvil om den beste boken jeg leste i mars var De kommer til å drukne i sine mødres tårer av Johannes Anyuru eller After Atlas av Emma Newman. Jeg klarer ikke velge mellom de to. After Atlas skal jeg også skrive om, men først skal jeg prøve å få ned noen ord om Planetfall, som er den første boken i serien. Tjenerinnens beretning var også veldig god, og skal få sitt eget innlegg. Daudmannaland leste jeg på telefonen, og den tror jeg det er bedre å lese som papirbok, så jeg skal gi den et nytt forsøk når biblioteket åpner igjen. Det er en veldig tykk bok.

Statistikken blir som følger:

 • 3 romaner, 3 kriminalromaner, 2 thrillere, 1 langnovelle, 1 grøsser, 2 1001-bøker, 2 dystopier, 1 sci-fi og 1 barnebok.
 • 4660 sider.
 • 11 menn og 5 kvinner.
 • 12 bøker på papir, 4 e-bøker og 0 lydbøker.
 • 2 1001-bøker.
 • 5 norske bøker, 4 fra engelskspråklige land, 6 svenske bøker og 1 opprinnelig på afrikaans.
 • 2 lest på engelsk, resten på norsk.
 • 3 seksere, 5 femmere, 5 firere, 2 treere og 1 avbrutt.
 • 7 jeg har skrevet om (7/16) (Men 2 har jeg kladdet innlegg om)
 • 3 var papirbøker fra biblioteket, 2 e-bøker fant jeg på BookBites, 1 e-bok på eBokBib, 2 var kjøpt og 8 var leseeksemplar.

Jeg har begynt på Song for Eirabu av Kristine Tofte og leser hele tiden nesten, jeg er ganske betatt. Jeg har strevd med samme krimbok en stund, så jeg trengte noe helt annet. Jeg fikk også akkurat bok tre i Planetfallserien i posten. Den heter After Mars og er boken jeg skal begynne på etterpå. I biblioteket mitt er det også mange gode bøker jeg har utsatt og jeg skal prøve å få lest mer av dem. Jeg skal også lese Of mice and men av John Steinbeck som 1001-bok i Elidas lesesirkel.