Tags

, , , ,

To sekunder før mirakletTo sekunder før miraklet er franske Agnés Ledigs andre bok, men den første som er gitt ut på norsk. Den fikk den franske Bokhandlerprisen i 2013. Ledig er utdannet jordmor og begynte å skrive i 2005.

To sekunder før miraklet handler om alenemoren Julie. Hun bor i en sosialbolig med sønnen sin Ludovic som er 3 år. For å få endene til å møtes jobber hun som kassadame. En jobb hun hater med en sjef som det er grunn til å hate. I begynnelsen møter vi en fattig og livstrett 20-åring som ikke ser noen løsning på problemene. En dag kommer Paul i kassen og legger merke til en tåre som renner nedover Julies kinn. Han er nyseparert og rik, selvfølgelig. Men også gammel nok til å være Julies far. Vi blir også presentert for legen Jérôme som har mistet konen sin og som også har mistet livsgleden. Jérôme er Pauls sønn.
Paul bestemmer seg for å ta Jérôme, Julie og Ludovic med seg til Bretagne, til et hus han har der. Og slik begynner vennskapet mellom dem.

Historien er ikke så lettvint at Jérôme og Julie slår seg sammen. Takk og lov for det. Istedenfor skjer der dramatiske ting, som snur alle livene opp ned og som fikk tårer til å renne på mine kinn. Men likevel er dette en bok om glede og ikke om sorg.

Den er så sterk, boken og historien, så inderlig og så full av både sorg og glede. Den har et så tydelig budskap om å gå videre. Om å ikke la sorg og smerte få bli de dominerende faktorene i livet. Den lykkes i det og. Du sitter igjen med både følelser og tanker etter denne historien. To sekunder før miraklet gjorde sterkt inntrykk på meg og anbefales når du vil lese noe som betyr noe.

Andre som har skrevet om denne boken: Med bok og palett, Tines blogg, Bøker og Bokhyller og Kleppanrova

Boken har jeg lånt på eBokBib