Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

The Books of Magic er en tegneserie skrevet i 1993 av Neil Gaiman. Den ble opprinnelig gitt ut i fire hefter, men jeg har kjøpt dem samlet i en bok. Jeg har lånt dem fra biblioteket flere ganger før jeg kjøpte dem. Dette er altså en av de tegneseriene jeg leser om igjen. Jeg håper du skal få bli kjent med flere av dem utover i mars. Tegningene er av John Bolton, Scott Hampton, Charles Wess og Paul Johnson. Den er publisert av DC Comics.

The Books of MagicThe Books of Magic handler om at fire menn kommer sammen for å vise den unge gutten Timothy Hunter at han har muligheten til å velge magi. I motsetning til et rasjonelt liv. Gutten har stort potensiale. De fire mennene er Phantom Stranger, John Constantine, Doctor Occult og Mister E. For å gi deg en bedre forståelse av dem presenterer jeg dem her ved hjelp av Wikipedia:

  • Phantom Stranger: Opptrådde for første gang i 1952 i en serie som het nettopp Phantom Stranger. Han sies å være medlem av The Justice League. Han har fire ulike legender knyttet til hvor han kommer fra og de kan du lese HER.
  • John Constatine er også hovedkarakter i en tegneserie som heter det samme som han selv. Jeg har lest flere av disse og der er Constatine en detektiv med overnaturlige kvalifikasjoner og på en måte en trollmann. Han opptrådte første gang i The saga of the Swamp-thing i 1985.
  • Doctor Occult: Opptrådte første gang i 1935 og er den tidligste karakteren som fremdeles dukker opp i tegneserier. Han er også en overnaturlig detektiv, men ikke en trollmann.
  • Mister E: Denne karakteren har den grusomste bakgrunnen. Som involverer mye vold, først og fremst fra faren. Blant annet tok faren øynene hans, så han er blind. Han dukket først opp i 1980.

(Du kan trykke på bildene og få de større)

The books of magic 1De fire mennene tar Timothy med seg til hver sin del av universet. Først tar Phantom Stranger han med til fortiden og noe av det han blir presentert for er DC Comics historie av magikere. Han møter også engler og demoner, ser en versjon av Atlantis og møter Merlin som ung gutt. Nummer to ut er John Constatine, som tar han med seg rundt i verden av i dag. De drar med fly til USA, hvor mange av DC Comics figurer har tilholdssted. Samtidig blir det klart at det er noen som prøver å ta livet av Timothy. Doctor Occult som både er en kvinne og en mann tar blant annet med seg Timothy til Faerie. (Er der noen som vet hva Faerie heter på norsk?). Der møter han både Alvedronningen Titania og den gamle heksen Baba Haga. De besøker også drømmeland hvor Drøm fra The Sandman regjerer. Der er også Kain og Abel som du kanskje husker jeg skrev om i omtalen av House of Mystery. Kain og Abel bor i drømmeriket og jeg kommer nok til å nevne dem når jeg skriver om The Sandman og.

The books of magic 2Til slutt drar Mister E han med seg til fremtiden. Lenger og lenger og lenger fremover. Til slutt så langt fremme at de må få hjelp til å komme seg hjem igjen.

(Books of Magic-serien er en tegneserie hvor det kommer ut ett blad i måneden og hvor Timothy Hunter har en hovedrollen. Selv om de har samme navn, er disse fire bøkene jeg skriver om og denne serien ikke samme serie. Den månedlige serien er skrevet av John Ney Rieber.)

Mye av grunnen til at DC Comics ba Neil Gaiman (han var ikke den første de spurte) om å skrive denne serien var at de ønsket å fremheve karakterer som hadde gått litt i glemmeboken. Derfor er også de fire turene Timothy tar så fulle av DC Comics karakterer. Det gjør at dette høres litt kjedelig ut. Men glem ikke at det nettopp er Gaiman som skriver. Med sin mesterlige penn vekker han til live en magisk univers og med dyktige tegnere ved sin side blir dette en fantastisk tegneserie!