Tags

, , ,

Smakebit på søndagDet er en ny søndag og på tide med en ny
smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten.

I dag feirer vi fødselsdagen til barnebarnet vårt. Han har nettopp blitt 7 år og vi skal ha et hus fullt av gjester. Så jeg skal lese nye smakebiter etter selskapet. Men jeg vil også gjerne være med å dele en smakebit og har funnet frem den boken jeg akkurat er ferdig med; Overtalelse (Persuasion) av Jane Austen. (Som også er boken jeg hadde en smakebit fra sist uke). Jeg har lest flere av Austen, men egentlig ikke hørt om denne før så det var et spennende møte. Jeg syntes kanskje den var litt kjedelig i begynnelsen, men det var ikke lenge før jeg var helt oppslukt. Omtale kommer.

Men først en smakebit:

Overtalelse» … Jeg har alltid rost meg av å ha gjort meg fortjent til alle de goder jeg har blitt velsignet med. Jeg har vurdert meg selv etter ærlig slit og fortjent belønning. Som andre store menn i motgang,» la han til med et smil, «må jeg strebe etter å tilpasse meg forholdene. Jeg må lære meg å tåle å være lykkeligere enn jeg fortjener.»

Fra forlaget:

Hovedpersonen i denne romanen er Anne Elliot. For mange år siden møtte hun sitt livs kjærlighet, kaptein Wenworth, men de skiltes fordi han ikke var god nok for familien. Nå kommer han tilbake fra sjøen, og deres gjenforening tvinger dem å se nærmere på det som førte dem fra hverandre.