Tags

, , , , , ,

Boken på ventI dag skal jeg på strikkekafé, men har akkurat tid til et blogginnlegg før jeg går. Så jeg kommer til å besøke Beathes bokhylle og se på alle de andre bøkene på vent når jeg kommer hjem.

Jeg hadde litt problemer med å velge bok i dag. Det er fortsatt mange bøker jeg har hatt med på boken på vent som jeg ikke har lest. Og jeg vil gjerne korte ned på den listen ved å velge bøker jeg er sikker på jeg vil lese. Noen ganger er det likevel slik at jeg har veldig lyst til å lese en bok, og så kommer det flere jeg har lyst til å lese og så detter den første boken litt av listen. Disiplin, folkens, er det noen som har noe til overs?

Boken i dag ble derfor en bok jeg har lånt på biblioteket, og som jeg har hørt mye fint om. Så jeg satser på at denne skal være så bra som jeg tror den er. Boken er Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson.

Hitler, morfar og jegFra forlaget:

Ida Jackson er barnebarnet til Per Pedersen Tjøstland – SS-mann, frontkjemper og redaktør for den nasjonalsosialistiske ukeavisen Germaneren. Hun fikk vite om morfarens bakgrunn ved en tilfeldighet.
Morfar, Hitler og jeg handler om hvordan hun måtte se familien sin – og seg selv – i et helt nytt lys. Hun lar leseren bli med på en reise inn i det ideologiske universet til Germanske SS Norge, kanskje den mest ekstreme organisasjonen i norgeshistorien. Forfatteren bruker det personlige for å formidle norsk krigshistorie på en ny måte. Og hun bruker møtet med fortidens ekstremisme for å forstå ekstreme strømninger i dag.