Tags

, , ,

Jeg ser at jeg begynner å få endel bøker som jeg har hatt med i Boken på vent som jeg dessverre ikke har fått lest. Så jeg tror jeg må gjøre noe med det. Hver og en av dem er jo bøker jeg på et tidspunkt hadde virkelig lyst til å lese. Men jeg skal likevel legge til en bok i dagens Boken på vent hos Beathe. For det er flere bøker i ventehylla mi jeg gjerne vil lese.

Det er ikke det at det er noen mangel på bøker å velge mellom, men i dag slet jeg litt med å finne en bok likevel. Jeg prøver å finne bøker jeg kunne tenke meg å sette meg ned med allerede med en gang, men det var ingen som hoppet frem. Til jeg så Svøm med dem som drukner av Lars Mytting. For den vil jeg gjerne lese.

Svøm med dem som druknerJeg regner med mange av dere har lest denne, men her er en påminnelse om hva forlaget skriver om boken:

Høsten 1971 blir et kjærestepar funnet omkommet i Frankrike, på en avstengt, skogbevokst slagmark fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp på et helt annet sted i Frankrike.
Ingen vet hvor Edvard har vært, og han vokser opp på en fjellgård i Gudbrandsdalen sammen med sin tause bestefar.
Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager?
Og hvem har, til bestefarens begravelse, sendt dem et praktstykke av en kiste, snekret i et treverk ingen har sett make til?
Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 30-tallets Paris.