Tags

, , , ,

Endelig er boken på vent hos Beathes bokhylle etter sommerferien. (Det var den også sist tirsdag, men da var jeg altfor treg til å få det med meg). Så dette blir min første bok på vent etter vi har kommet tilbake fra ferie.

Jeg har valgt meg bøkene Trekkoppfuglen og Sauejakten av Haruki Murakami. I sommer leste jeg 1Q84, og jeg har tidligere lest Elskede Sputnik og Kafka på stranden. Elskede Sputnik var den første jeg leste og jeg fikk ikke noe spesielt forhold til den, men Kafka på stranden falt jeg pladask for. I sommer tok jeg derfor med meg 1Q84 på ferie og jeg var solgt helt fra begynnelsen. Bok 3 leste jeg på flyet på vei hjem (to fly) og jeg la ikke merke med at vi var i lufta en gang.

Etter at vi kom hjem var jeg innom en ganske stor Norli og der hadde de tilbud på mange av Murakamis bøker i pocket. Jeg ville helst ha kjøpt dem alle sammen, men klarte å begrense meg til to. Siden jeg har 3 fra før. De to jeg valgte meg ut var bøker jeg ikke hadde hørt om før, og som jeg ikke visste Murakami hadde skrevet, så dette kan bli spennende!

TrekkoppfuglenFra forlaget;

Fortelleren, den unge, frivillig arbeidsløse Okada får en dag en telefon fra en ukjent kvinne som tilsynelatende vet alt om ham. Okada rykkes løs fra hverdagens rutiner. Katten har vært borte i flere dager, og nå forsvinner også hans kone uten spor. I jakten på henne kommer han i berøring med sterke krefter i det japanske samfunnet, mennesker helt uten skrupler og moral. Han konfronteres også med krigens bestialitet, slik den utspilte seg i en ørken i Mandsjuria i 1939.

SauejaktenFra forlaget;

En ung mann arbeider i et reklamebyrå i Tokyo. En dag kommer han til å bruke et bilde av en sau i en av sine kampanjer. Kort tid etter oppsøkes han av en mann som kalles «Sjefen», og får ordre om å finne sauen hvis han vil leve videre. Jakten fører ham til snølandet Hokkaido. Underveis får han flere brev undertegnet «din venn rotta», og han møter en saueprofessor og den mystiske Sauemannen.