Tags

, , , , , ,

Det nærmer seg søndag og jeg skal snart i seng, men først vil jeg gjøre klar mitt Smakebit på søndag innlegg som er et boktema hos Flukten fra virkeligheten. I dag har vært en dag med geocaching og late i timer i stolen. Så i grunnen både aktivitet og hvile. Jeg håper søndagsværet blir like godt som lørdagens var for da vil jeg ut å gå tur og finne enda mer cacher. Jeg er ikke helt i form og føler meg bedre når jeg er ute, en god unnskyldning.

Å ikke være i form går dessverre ut over lesingen (og bloggingen) min, så smakebiten i dag kommer fra en barnebok jeg bare har kommet noen få sider inn i. Den heter Oddingen og er skrevet av Stefan Bachmann, og virker så langt som en god barnebok.

OddingenÅ, Arthur, du gjør det mye verre enn det er. Folk kommer da alltid til å snakke! De vil alltid finne på og utbrodere ting for å gjøre dem interessante. Kjære deg, du husker vel den gangen jeg tok den blå silken istedenfor sørgedrakten til pappas begravelse, og det var bare en feil, men straks gikk det historier om at han ikke var den egentlige faren min, og at jeg var adoptert fra India. Fra India, har du hørt maken!  Det eneste man kan gjøre med den slags er å ignorere det. Møt dem muntert og selvsikkert og …

Fra forlaget;

Ikke bli sett, så blir du ikke hengt. Barth og lillesøsteren Hettie lever etter denne regelen i vetteslummen i Bath. De er oddinger, halvt menneske og halvt alv, og hatet av begge. Én del mordmysterium, én del poetisk fantasy og én del steampunkeventyr. Oddingen er Stefan Bachmanns uforglemmelige, originale og helt enkelt fabelaktige debutroman.