Tags

, , , , , , ,

Det er tirsdag og et nytt Boken på vent hos Beathes bokhylle. (Hvor blir dagene av?) Det er fremdeles fint vårvær hos oss så jeg håper å få gjort litt mer på hagemøblene. De skal pusses og males i fine sommerfarger. Jeg har også noen ærend i dag, så det først, og så gleder jeg meg til å se hvilke bøker alle andre har på vent.

Min bok på vent er i dag Leksikon om lengsel av Hilde Østby.

Leksikon om lengsel

Fra forlaget;

Liv Vestby setter seg fore å skrive et encyklopedisk verk fra A til Å, som en gang for alle skal bevise kjærlighet ved første blikk, og som samtidig beskriver de største heltene i lengselens historie. Leksikonet inneholder fortellingen om Dante Alighieri og Beatrice, historien om morsealfabetets tilblivelse, den virkelige sannheten om Romeo og Julie, og avsløringen om hvordan Anne Boleyn fikk Henrik VIII og mistet ham igjen. Men det er mer. Her møter du den bibelske heltinnen Onana, Venus fra Milo, Napoleon, Diderot, Jeanne d’Arc, Judas, en forelsket bibliotekar og en ulykkelig sykkelreparatør. I tillegg har både Werther og Quisling, Lolita og Grace Kelly, og, ikke minst det engelske fotballandslaget anno 1970, sentrale roller. Leksikonet er også utstyrt med Liv Vestbys egne betraktninger om og eksperimenter rundt kjærligheten, samt en attest fra fortellerens tannlege. Men hvem er egentlig redaktøren bak leksikonet, Liv Vestby, og hva er hennes historie?