Tags

, , , , , ,

Der er to engelske fantasyblogger, og en norsk som er skrevet på engelsk, jeg følger med på. Det er ikke mye av det de skriver om jeg får lest, men det er fine steder å gå tilbake til for ideer om hva å lese.

Først ut er Fantasy book critic;

1Selv beskriver de seg slik; Fantasy Book Critic is a website dedicated to the promotion of Fantasy, Science fiction, Horror, YA/Children’s Books and other Speculative Fiction through Book Reviews, Interviews, Giveaways, Virtual Book Tours, Press Releases and more. Launched in 2007.

De har over 700 titler de har vurdert og de rangerer fra gammel fantasy til helt ny sci-fi, for eksempel. De har en lettvint oversikt over alle anmeldelsene og de er et fantastisk sted å gå på leting etter noe nytt å lese. De har flere som skriver og som noen ganger anmelder den samme boken. For eksempel ser listen over Neil Gaimans The graveyard book slik ut;

Gaiman, Neil, The Graveyard Book CH
Gaiman, Neil, The Graveyard Book FF
Gaiman, Neil, The Graveyard Book – revised after the Hugo 09 FF

Den andre siden er;

2Dark faerie tales har elleve personer som skriver ulike innlegg. Det skriver mest om; YA fantasy, YA Paranormal, YA Mystery, YA Science Fiction, New Adult Romance, Paranormal Romance og Steampunk Romance. Jeg fant en serie som heter Medium her og lastet den ned til Kindelen. Det viste seg å være meget god underholdning, så når jeg trenger noe lett leter jeg gjerne her.

Men man kan ikke snakke om gode «engelske» fantasyblogger uten å nevne Maris Escape in a book. Nå er den riktig nok ikke utenlandsk, men den er skrevet på engelsk.

3Mari skriver sammen med Silje og Sylke om; Contemporary fiction and speculative (dystopian, science-fiction, fantasy, paranormal and so on) fiction targeted to YA readers.

Escape in a book er også et flott sted å plukke opp gode ideer til fantasy på engelsk. Det er så lite fantasy som blir oversatt til norsk at for oss som virkelig er forelsket i genren så må man lese på engelsk. Jeg håper du vil like disse tre bloggene og finne mye fint å lese her!

Lagre