Tags

, , , , , , , , ,

Den blinde guden er skrevet av den norske krimforfatteren Chris Tvedt. Romanen er en direkte fortsettelse av den forrige boken; Av jord er du kommet. Men forskjellen på de to er at denne boken har Tvedt skrevet sammen med sin kone Elisabeth Gulbrandsen.

Den blinde gudenI denne boken må Edvard Matre og kollegaene hans tilbake til Bergen. Det har skjedd en rekke grove ran og da en av dem ender med mord ber politiet i Bergen Kripos om hjelp. Etter hva som skjedde i siste bok har Edvard overhodet ikke lyst til å dra tilbake til Bergen og det samme gjelder for Tommy. Etter at de har etterforsket ferdig i Bergen fortsetter midlertidig saken og de oppdager at det er sammenheng i en rekke hendelser som først virket enkeltstående.

Dette er en meget velskrevet krim hvor ting skjer i den rekkefølgene de bør og hvor det blandes inn menn med stor glede av vold, nynazister, mistanke om mord, infiltrering og overvåking.

Boken er realistisk og skrevet på et godt og flytende språk. Den er lettlest og spennende. Det eneste negative for meg var at det noen ganger var vanskelig å huske detaljer fra den forrige boken Av jord er du kommet, som var sentrale for å forstå hva som har skjedd med Solveig og Tommy.