Tags

, , , , ,

Det er tirsdag igjen, som tiden flyr! Men sånn på en vanlig hverdag er det fint å kunne være med på Beathes bokylles boktema, boken på vent. Jeg har alltid bøker å vent, så det handler mest om å plukke ut den som skal få æren av å være med.

I dag hentet jeg fire bøker på biblioteket; Who-ology; Doctor Who the official Dr. Who buttonsmiscellany, The new adventures of Sherlock Holmes, Kvinnelige Tidsvitner og Analfabeten som kunne regne. Den første gleder jeg meg veldig til å lese, jeg er en stor Dr. Who fan. Det minner meg på at da jeg stod opp i dag lå det en pakke med 40 Dr. Who buttons her til meg! Tidligere har jeg fått 2 tardis-smykker (i tillegg til Star Trek-smykke, drage-smykke og bok-smykke). Jeg har en veldig snill man! Men det var bøker jeg skulle skrive om, ja.

Jeg har valgt ut Analfabeten som kunne regne som dagens bok, for jeg vet at Dr. Who er et litt sært valg. Analfabeten som kunne regne er skrevet av Jonas Jonasson. Den første boken hans; Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant syntes jeg var en både morsom og fin bok, så jeg har store håp til denne.

Analfabeten som kunne regneFra forlaget;

Hun begynte å jobbe som femåring, ble foreldreløs som tiåring, og overkjørt da hun var femten. Ikke noe tydet på at hun skulle gjøre noe annet enn å leve en stund i skuret i Sør-Afrikas største slum og så dø. Om hun ikke hadde vært den hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunne regne. Skjebne og talent fører henne bort fra Soweto – til internasjonal storpolitikk, til den andre siden av kloden, til to identisk like, men svært ulike brødre. På reisen hisser hun på seg verdens mest fryktede sikkerhetstjeneste før hun en dag finner seg selv innestengt i lasterommet til en potetbil.

Mens jeg skriver sitter jeg å hører på en ny gruppe jeg har oppdaget på Spotify. Den ene sangen har jeg fått helt dilla på, så den skal du få høre her;