Tags

, , , , , ,

Jeg er en stor Dr.Who fan og da betyr selvsagt Tardis endel. Jeg ønsker meg masser av dem i alle former og varianter selv og mens jeg venter på at ønsket skal gå i oppfyllelse tenkte jeg å dele litt Tardis humor med deg. Men Tardis er umulig å separere fra Dr.Who selv, så da blir det litt av hvert.

1Her er Wikipedias definisjon på Tardis:

Tardis eller TARDIS(Time and Relative Dimension(s) in Space) er et fiktivt skip som kan reise i tid og rom fra den britiske TV-serien Doctor Who. I følge serien er skipet et produkt av time lord-teknologi. Innsiden er mye større enn utsiden, som kan kamuflere seg ved å gli inn i miljøet ved å bruke skipets kameleonkrets. I TV-serien flyr Doktoren en stjålen, upålitelig tardis av den utgåtte type 40. Den ble en gang referert til som en TT-kapsel og dens kameleonkrets er defekt. Dette er grunnen til at den alltid ser ut som en politiboks fra 1950-årene. Doktoren stjal den fra hjemplaneten Gallifrey og upålitelighetene til styresystemene har ofte vært en del av handlingen i serien.

2Wikipedias deifinisjon på Dr.Who er slik;

Doctor Who er en britisk TV-serie produsert av BBC som handler om en mystisk tidsreisende som kaller seg selv The Doctor («Doktoren»). Doktoren reiser i tid og rom sammen med sine følgesvenner i en tidsmaskin som utvendig likner en politiboks. Serien er ifølge Guinness rekordbok den science fiction-serien som har gått lengst på TV. Den er også en viktig del av britisk populærkultur.

Og så blander vi inn litt Harry Potter (som også selvfølgelig er fantastisk);

3 Og når jeg setter på Dr.Who på Netflix er det slik;

8Fordi:

9Dr. Who serien er 50 år i år og jeg håper det skal komme ut en bok/encyclopedia om serien. Det ville vært en fantastisk bok å ha i samlingen sin! I mellomtiden kan du se dem alle her; (Trykk på bildet for å få det større)

dr-who-50th