Tags

, , , , , ,

Enda en tirsdag, hvor blir egentlig dagene av? Og en ny bok på vent som et et boktema hos Beathes bokhylle.

I dag er jeg midt mellom noen vikartimer (ferdig) og bokkafe (som begynner om to timer). Så jeg må benytte meg av muligheten til å få presentert en bok jeg har på vent i hyllen min. Denne gangen har jeg valgt boken Sanger til Willow Frost av Jamie Ford. Jeg skal anbefale den første boken hans; Hotellet på hjørnet av bitter og søt på bokkafeen i dag. Den husker jeg at jeg falt pladask for da den kom ut. Jeg håper at jeg skal like denne nye like mye. Men så har jeg hørt at noen ikke liker den i det hele tatt og da blir jeg litt skeptisk. Men lese den skal jeg!

Sanger til Willow FrostFra forlaget:

Seattle, 1934: Tolv år gamle, kinesisk-amerikanske William Eng har bodd på barnehjemmet Sacred Heart siden moren ble båret bevisstløs ut av den trange leiligheten deres fem år tidligere. På septemberdagen som barnehjemmet har bestemt skal være alle gutters bursdag, blir William og de andre tatt med på kino. Da bildene av en orientalsk sangerinne glir over lerretet, får William hjertet i halsen: Tross hennes glamorøse ytre er William overbevist om at filmstjernen Willow Frost er moren hans. Bestemt på å finne Willow og bevise at moren er i live, rømmer William fra Sacret Heart sammen med venninnen Charlotte. Mens de leter seg frem i Seattles nedslitte gater, blir de nødt til å konfrontere mysteriene rundt Williams fortid og hans forbindelse til den eksotiske filmstjernen. Men Willow Frosts historie er mye mer komplisert enn Hollywood-fantasiene som William har sett på lerretet. I Sanger til Willow Frost tar Jamie Ford leserne med på en følelsesmessig oppdagelsesreise til 1920- og 1930-tallets USA, til Seattles Chinatown og til Hollywood-industriens magiske barndom. Det er en besettende historie som alle som noen gang har savnet en familie og et sted å kalle hjemme, vil kjenne seg igjen i.