Tags

, , ,

I dag (lørdag) har jeg vært kjempeflink og ryddet to boder, kontoret, og skapene på gjesterommet og soverommet. Selvfølgelig sammen med mannen min, og det er han som tar de tyngste løftene, mens jeg tar alt småpirket. Og det var der mye av! Vi rydder fordi sønnen vår skal flytte hjem en stund mens han ser etter et nytt sted å bo og da vil vi at han skal ha to rom, i andre etasje, for seg selv. Det å få ryddet i kriker og kroker er en deilig følelse, og det var godt å få en unnskyldning til å sette i gang. Det var en del gamle ting der jeg ikke fatter at jeg har tatt vare på!

Ryddingen gjorde at jeg ikke har fått lest så mye, men jeg håper at søndagskvelden skal bli satt av til avslapning og lesing. Jeg tok med meg hjem en bok av S. J. Bolton på fredag (fra jobb) og leste det første kapitlet nå. Det virker som en spennende thriller og jeg ser frem til å lese videre. Boken heter Nå ser du meg og er (så vidt jeg vet) forfatterens femte thriller. Flere smakebiter fra gode og flotte bøker finner du hos Mari på Flukten fra virkeligheten.

Nå ser du megSmakebiten er fra prologen;

Da løper hun, men ikke lenge. En annen svart skikkelse stenger veien for henne og blokkerer ruten til broen. Hun snur seg. Enda en. Og enda en. Mørke skikkelser kommer mot henne. Umulig å løpe. Nytteløst å skrike. Alt hun kan gjøre, er å snu seg rundt der hun står, som en rotte fanget i en felle. De griper fatt i henne og sleper henne mot den store, flate steinen, og nå står i det minste en ting klart for henne.
Lyden hun kan høre, kommer fra en knivegg som blir slipt mot stein.

Fra forlaget;

På tross av sin livslange fascinasjon for Jack The Ripper har den unge politietterforskeren Lacey Flint aldri arbeidet med en mordsak eller sett et lik på nært hold. Før nå. En dag finner hun en skadet kvinne ved bilen. Hun har blitt brutalt stukket ned og dør i Laceys armer. Når Lacey mottar et brev skrevet i blod, forstår hun at morderen kopierer Jack The Rippers ni berømte knivdrap fra 1888. Og at han vil henne noe. Kan denne uerfarne politietterforskeren stanse en drapsmann som kjenner fortiden hennes – og er inspirert av tidenes seriemorder?