Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beates bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Det er innleveringstid for skolebøker (alle skolebøkene blir utlånt gjennom biblioteket). Og innlevering betyr at vi går gjennom alle bøkene for å se om elevene har tegnet i dem. (Elevene gjør det først selv, og så kontrollerer vi). Er den tegnet i med blyant får eleven den tilbake for å gjøre en bedre jobb og er den tegnet i med kulepenn ol. kan det være eleven må betale for den (kommer an på). Uansett, dette er verdens kjedeligste jobb. I går hadde jeg kveldsvakt og følte at jeg så igjennom tusenvis (stor overdrivelse) av skolebøker! I dag har jeg heldigvis noen plikter som kommer først, så kanskje jeg slipper unna?

Min bok på vent i dag er Svar på brev fra Helga av Bergsveinn Birgisson. Den har jeg hatt lyst til å lese en stund, så nå står jeg i kø på den på jobb.

Ein tilårskomen sauebonde svarar på brevet frå elskarinna som bad han flytta med henne til byen ein gong i tida. Det har teke lang tid å svara, og det er mange val som må svarast for. Han flettar slarv frå bygdelivet inn i saftige forteljingar om det han kallar paringstida i livet sitt. Gamal kjærleik og erotiske minne blandar seg med soger om gløymde lik, lågføtte vêrar og dagen då Farmall-traktoren kom. Svar på brev frå Helga, er historia om det livet som aldri vart realisert og dei vala me tek. Om den tapte kjærleiken, men også om ein tapt kultur, slik me ser han gjennom auga til sauebonden Bjarne.