Tags

, ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. Jeg kunne godt tenke meg å dele en smakebit fra tegneseriene jeg akkurat har lest; Amulet av Kazu Kibuishi. Men de er så nydelige at jeg tror du må finne dem og se i dem selv!

Så smakebiten kommer fra en bok jeg skal til å begynne på; Divergent av Veronica Roth. Den har fått meget bra kritikker og jeg ser frem til å lese den. En annen god ting er at jeg har fått ny jobb! Jeg skal gjøre den samme jobben jeg gjør i dag, men i en større stilling og på en annen filial. Jeg fikk vite dette på fredag, så det har vært en fin helg!

Hjemme hos oss har vi ett speil. Det er skjult bak et skyvepanel i gangen oppe. Jeg har lov til å se i det den andre dagen i hver tredje måned, den dagen mor klipper håret mitt. Det er alt fraksjonen vår tillater.

***

Vi går sammen ned på kjøkkenet. Det er på slike morgener, når broren min lager frokost og far stryker meg over håret mens han leser avisen, og mor nynner mens hun hun rydder bordet – at jeg har dårligst samvittighet for at jeg ønsker å forlate dem.

Dette er historien om Beatrice Rice, kalt Tris, som lever i et fremtidig Chicago. Samfunnet er delt inn i ulike grupper som dyrker frem ulike idealer. På 16-årsdagen må alle gjennom en test for å finne sin gruppe. Testen viser deg hvilken gruppe du er mest egnet til, men du må selv velge. For Tris blir denne avgjørelsen svært vanskelig, og etter hvert skjønner hun at hun er fanget i et farlig spill hvor mangel på kontroll og uærlighet hersker. Spillet blir stadig farligere idet makthaverne skjønner hvem Tris egentlig er