Tags

, , ,

Boken på vent er et boktema hos Beathes bokhylle og et fint tema å være med på hver uke.

Barnebarnet vårt er hos oss på sommerferie så det blir ikke mye blogging for tiden. Men det er helt greit innimellom. I dag ville jeg likevel gjerne være med på Boken på vent og jeg har funnet frem boken Jonathan Strange & herr Norrell av Susanna Clarke som jeg har lånt på biblioteket. (Det minner meg på at jeg har to dager igjen å jobbe i min gamle jobb. Nå skal jeg jobbe på hovedbiblioteket en uke og så er det sommerferie! Deilig!) Ja, boken – den ble anbefalt av Julie tror jeg. Hvert fall fant jeg den på en blogg og fikk virkelig lyst til å lese den. Det eneste er at den er ganske så tykk, men kanskje den da kan passe perfekt som sommerlesning?

Året er 1806. England er i en utmattende krig mot Napoleon. Nyheten om den sky og tilbaketrukne magikeren herr Norrell fra Hurtfew Abbey sprer seg gjennom landet, og herr Norrell reiser til London med et ønske om å bistå regjeringen i kampen mot franskmennene. I London møter han en lysende ung magiker som blir hans elev. Jonathan Strange er sjarmerende, rik og arrogant, herr Norells rake motsetning. Snart vendes samarbeidet til rivalisering. Kampen mellom disse to mennene utvikler seg til å overskygge krigen mellom England og Frankrike, og deres egne personlige besettelser og hemmelige befatning med magiens mørke krefter og den mystiske Ravnekongen kommer til å få uante konsekvenser.