Tags

, ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Til fyret av Virginia Woolf.

Jeg har lenge hatt lyst til å lese den meget kjente forfatteren Virginia Woolf, og da valgte jeg meg denne boken. Men den er blitt satt på vent. Jeg har en følelse av at denne kanskje er litt tung, eller hvertfall komplisert. Men jeg har også hørt mye bra om den.

Romanen foregår på familien Ramsays landsted i Cornwall og stiller farens patriarkalisme opp mot moren som hjemmets engel: Hun legemliggjør den kvinnelige opplevelse av sammenheng og uforanderlighet, på bekostning av selvutfoldelse. Ti år etter morens død kombinerer malerinnen Lily kvinnelig skapertrang med mannlig kraft, skaper form midt i et verdikaos og betaler omkostningene for den utsatte identitet som kunstner og fri kvinne