Tags

, , , , , ,

Kuren er skrevet av den engelske forfatteren Mo Hayder. (En avstikker, men likevel interessant er at hun sluttet skolen som femtenåring; Mo Hayder left school at fifteen. She worked as a barmaid, security guard, film-maker, hostess in a Tokyo club, educational administrator and teacher of English as a foreign language in Asia. Senere har hun fått en Bachelorgrad i både film og kreativ skrivning.)

I London blir et ektepar funnet mishandlet i sitt eget hjem. Den niårige sønnen deres er forsvunnet. Leteaksjonen og jakten på overgriperen blir en uhyggelig påminnelse om førstebetjent Jack Cafferys egen brors forsvinning for mange år siden. Men det er først når Jack avdekker groteske spor knyttet til nettopp broren, at marerittet virkelig begynner.

Dette er bok to om Jack Cafferty og en direkte fortsettelse fra Fuglemannen. Det er bare disse to som henger direkte sammen. Fra bok tre og videre begynner en ny serie (selv om Jack Cafferty er med der og). Så dette er bøker jeg anbefaler deg å lese i rekkefølge.

** Spoler alert i neste avsnitt!!**

I denne boken får vi vite mer om broren til Jack’s forsvinning. Ewan forsvant da han var åtte og det vel er helt klart at han blir tatt av den pedofile naboen. Spesielt i denne boken er at vi som lesere får følge Ewans historie men at Jack ikke får vite det og vi ser løsningen, mens han må leve vider uten svar. Det var en tøff lesning og enda tøffere var det at Jack satt igjen uten svar.

** Spoiler alert over!!**

Dette er enda en av Mo Hayders briljante bøker. Jeg elsket Fuglemannen og jeg elsket denne. Nå har jeg nettopp fullført Ritualer og jeg elsket den og. Selv om det var veldig rart å begynne på en ny serie og allikevel ha Jack Cafferty som hovedperson. Jeg anbefaler deg virkelig disse bøkene. Jeg husker ikke hvem som tipset meg om dem, men tusen takk likevel!