Tags

, , , ,

The woman who went to bed for a year er en humoristisk fortelling skrevet av den britiske forfatteren Sue Townsend. Townsend er kanskje mest kjent for bøkene om Adrian Mole; Hemmelig dagbok for Adrian Mole 13 3/4 osv.

the-woman-who-went-to-bed-for-a-yearThe day her gifted twins leave home for university, Eva climbs into bed and stays there. For seventeen years she’s wanted to yell at the world, ‘Stop! I want to get off.’ Finally, this is her chance. Perhaps she will be able to think. Her husband Dr Brain Beaver, an astronomer who divides his time between gazing at the expanding universe, an unsatisfying eight-year-old affair with his colleague Titania and mooching in his shed, is not happy. Who will cook dinner? Eva, he complains, is either having a breakdown or taking attention-seeking to new heights. But word of Eva’s refusal to get out of bed quickly spreads.

Dette er en morsom bok om en kvinne som kryper til sengs og blir der. Og om alt det som skjer rundt henne. I begynnelsen tenker en at dette ikke kan gå bra, men det gjør det selvfølgelig. Mannen hennes ønsker ikke å stelle for henne og bringe henne mat, men det er det alltids noen andre som vil. Hun har både en mor og en svigermor som kommer innom hver dag, mannens elskerinne er jo kjekk å ty til og så får hun seg en beundrer selv.

Helt i begynnelsen sier hun at mannen må ta vare på plastikkposer og zipp-lock poser som hun skal bruke til å gjøre sitt fornødne i, da tenkte jeg at dette ble litt «grose». Men heldigvis finner hun ut at hvis hun legger lakener mellom sengen og do kan hun bruke det, Puh!

Boken handler også litt om de to barna hennes som er dratt på universitetet. De er «gifted» – dvs; genier eller noe sånn, men de må også være autister. Det må de bare!

Humoren er bra i stort sett hele boken, men absolutt mest i begynnelsen. Men der er situasjoner og setninger å humre av hele veien. Dette er en feel-good roman helt uten viktige spørsmål, en bok å bare slappe av med. Jeg ble inspirert til å lese denne boken av dette innlegget hos Karin leser. Takk for tips Karin! Jeg likte boken!

Lagre