Tags

, , , , , , , ,

Bokbloggeir har et morsomt boktema han kaller; Mitt tematips. Det er et tema hvor man skal finne en bokomtale en har fra før, eller lage en ny, som passer til ukens tema. Poenget er å få løftet frem i lyset bokomtaler kanskje ikke så mange har sett, eller fått med seg.

Denne uken er tematipset; En god påskekrim, og jeg var ikke i tvil om hvilken bok jeg skulle velge! Selv skal jeg ha med meg den nye boken til Helge Kåre Fauskanger; Skarlagenssalen på ferie og den boken jeg tenker å tipse om er hans første bok; Skrinet.

Jeg falt for Skrinet og ga den en sekser hos Bokelskere, det er en fantastisk krim med Sherlock Holmes og Dr. Watson i hovedrollene. Det er tenkt seg at de kommer til Norge:

Dersom De trenger meg i retten, vil min og Watsons adresse være et sted i Norge …” Slik siteres en velkjent London-detektiv til slutt i den klassiske historien The Adventure of Black Peter.

Her løser de en krimgåte som involverer helgenskrinet til St. Sunniva som forsvant fra Bergen rundt reformasjonen.

Trykk på link eller bilde for å få med deg hele omtalen av Skrinet.