Tags

, , , ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker. I dag er smakebiten min fra en av krimbøkene jeg har tatt med meg på Påskeferie; Skarlagenssalen av Helge Kåre Fauskanger. Boken heter egentlig; Skarlagenssalen, eller Det røde rom gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser. Jeg likte så utrolig godt hans første bok; Skrinet og håper denne er like bra!

En avhandling om ånder og engler, hva? Snakker vi om en bok i omtrent samme genre som Märthas engler her?
Ikke riktig… Noe i blikket hennes antydet at jeg nettopp hadde demonstrert min egen monumentale dumhet (og ikke for første gang heller).

I kjelleren på herregården Ugge i Østfold finnes det et avstengt rom kalt Skarlagenssalen. Presten som lot gården oppføre på 1700-tallet, skal ha solgt sin sjel til djevelen og forsvant sporløst fra kjellerrommet da hans pakt med den onde utløp. Etter sagnet kan ingen tilbringe natten i Skarlagenssalen uten å miste livet eller forstanden.Over hundre år er gått, men i 1897 synes Ugge-forbannelsen å kaste skygge helt til hovedstaden. Rasjonalisten Fredrik Lange har erklært sitt ønske om å avlive myten ved å låse seg inne i Skarlagenssalen en hel natt, tross sterke advarsler. Er det enda et varsel at en snikskytter brått er begynt å hjemsøke Kristianias gater? Med et broket følge rømmer Lange byen og drar til Ugge gård for å utfordre legenden, men ferden skal vise seg å bli skjebnesvanger: Har Skarlagenssalens forbannelse slått til når det umulige skjer? «En klassisk krimgåte med et lukket rom-mysterium John Dickson Carr hadde vært stolt over!» Gunnar Staalesen.