Tags

, , , , , ,

Boken på vent, som er et boktema hos Beates bokhylle, er denne uken Mamma er en countrysang av Cathrine Evelid.

For det første har denne boken en fantastisk tittel, og for det andre handler den om området hvor jeg er født og fremdeles bor. Jeg er også fra en gård på Jæren og fikk et barn forholdsvis tidlig. Boken handler om 80-tallet som i tillegg er perioden jeg var tenåring. Det er en liten flis av en bok som burde være fort å lese. Foreløpig står jeg i kø på den på biblioteket, så kommer den nok etter Påske.

Gry vokser opp på en gård på Jæren der alle er nøysomme og gudfryktige. Seksten år gammel får hun barn med Terje. De flytter til oljeboomens Stavanger på 80-tallet, der pengene yngler og utelivet florerer. Terje er Nordsjødykker og gitarspillende midtpunkt i vennegjengen. Sønnen Stig vokser opp som enebarn. Gry er ansatt som servitør på Grillen, og Stig er ofte med henne på arbeid. Han ser og hører mer enn han forstår, men han oppfatter at morens høyeste ønske er å synge inn reklamejingel på nærradio – og at jobben til Terje er farlig