Tags

, ,

En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Dette er et boktema hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Et boktema hvor du kan finne smakebiter fra en hel rekke flotte bøker.

I dag skal jeg ut sammen med hele familien min på Geocaching. Det blir vår første familiedate og noen av familie medlemmene skal prøve geocaching for første gang. Det blir spennende å se hva de synes. Men først skal du få en smakebit fra boken jeg må lese denne uken; Kafka på stranden av Haruki Murakami. (Det reduserer på lesetiden å springe ute hver dag, men jeg skal bli ferdig!)

Unger som ikke har lyst til å dra hjem, har ikke så mange steder å gjøre av seg. Ikke slipper de inn på kafé, og ikke på kino. Da er det bare biblioteket igjen. Det er gratis, og ingen mukker selv om en unge kommer alene.

På 15-årsdagen rømmer Kafka Tamura hjemmefra. Han slår seg ned i et lite bibliotek på øya Takamatsu, der han blir kjent med den androgyne Oshima og den gåtefulle, eldre kvinnen Saeka. Vi møter også Nakata, en underlig, gammel mann som har kunnet snakke med katter etter en mystisk ulykke han var utsatt for som liten. Etter hvert veves Kafkas og Nakatas liv sammen. En episk roman med forankring i realisme og drøm

Lagre