Tags

, ,

Anette hadde et boktema der vi skrev om våre favorittforfattere fra A-K. Dessverre valgt Anette å gi seg, men hun skrev at hvis noen ville fortsette var det helt i orden. Jeg har lyst til å fortsette ut alfabetet. Så her er min favorittforfatter på S.

Margit Sandemo

Det er kanskje rart å velge Margit Sandemo siden jeg ikke har lest noe av henne på mange år. Men hun var den som ga meg leselysten tilbake da jeg var rundt tjue.
Jeg hadde lest mye som barn og tidlig tenåring, men et sted på veien gikk leselysten tapt. Det var ikke før jeg som nybakt mamma trengt noe å fylle dagene med og fant Isfolket at jeg begynte å lese igjen. Og etter det har jeg lest!

Margit Sandemo er født i Norge i 1924, men vokste opp Sverige og skriver på svensk. I voksen alder har hun bodd i Norge. Debuten hennes kom i 1964 med De tre frierne.  Til sammen har hun nå skrevet rundt 180 bøker. Tilsammen er bøkene solgt i mer enn 35 millioner eksemplarer.