Tags

, , , , , , ,

I dag er det på tide med en ny Boken på vent, som er et boktema på bloggen Beathes bokhylle. Boktemaet er åpen for alle som har lyst til å være med. Sving innom Beathe for flere bøker.

Boken jeg har valgt meg ut denne gangen er The wind through the keyhole av Stephen King. Denne boken kjøpte jeg for en stund siden på The Book Depository, men den har blitt stående i hylla. Noe jeg absolutt må gjøre noe med. Jeg kjøpte den fordi den er en frittstående roman om Roland av Gilead, hovedpersonen i serien Det mørke tårn.

For readers new to The Dark Tower; The wind through the keyhole is a stand-alone novel, and a wonderful introduction to the series. It is a story within a story, which features both the younger and older gunslinger Roland on his quest to find the Dark Tower. Fans of the existing seven books in the series will also delight in discovering what happened to Roland and his ka tet between the time they leave the Emerald City and arrive at the outskirts of Calla Bryn Sturgis.

Det mørke tårn:

Hovedpersonen i det mørke tårn, Roland av Gilead, gir seg ut på en reise hvor han forfølger den sortkledte gjennom en øde og ødelagt verden. En “westernverden” hvor Roland er den siste revolvermannen. Verden har gått videre, den har blitt en farlig verden, en verden etter den store krigen. Roland har en ensporet tanke, han skal til det mørke tårn. Uansett hva han møter på veien, og selv om han vet han ikke kommer tilbake, det mørke tårn er målet. På veien finner han Odetta (Detta, Susanne – hun skifter navn etter hvert som historien skrider frem), Eddie og Jake som blir hans følgesvenner gjennom bøkene, hans ka-tet. Roland lærer dem opp til å bli revolvermenn, både fordi de må (verden er farlig) men også for å lette Rolands ensomhet som den siste.

Stephen King begynte å skrive på Det mørke tårn allerede da han var 19 år (i 1970), og før han hadde gitt ut noen andre bøker. Første bind i serien ble gitt ut i 1982, etter at Stephen King var blitt en kjent og bestselgende forfatter. På 80- og 90-tallet kom det ut noen Det mørke tårn-bøker og i 2003/2004 fullførte SK verket med fire bøker. Til slutt skrev SK en novelle; “The litle sisters of Eluria” som er utgitt i novellesamlingen Everything’s Eventual og en bok; The wind through the keyhole.