Tags

, , , , , ,

Samuel Sekel og flukten fra Paris er første bok i en serie og debut romanen til Tina Trovik.

Da Samuel er 13 år gammel oppdager han et mulig terrorangrep. Det mystiske Byrået, som står bak aksjonen, samler informasjon fra fortiden i et gigantisk bibliotek. Langt ute på Hardangervidda har de en hemmelig skole for tidsreisende, hvor Samuel blir elev. Snart forstår han at det er mer ved Byrået enn tidsreiser og samling av fakta. Men det er først da han reiser tilbake til Paris under revolusjonen og ser Marie-Antoinette foran giljotinen, at han oppdager den sjokkerende sannheten om foreldrene sine.

Samuel Sekel bor hos fosterforeldre. Et rikt ektepar som bare ønsker å ha Samuel der når de blir intervjuet av ukeblader. Resten av tiden må han stort sett klare seg selv. Syv år gammel ble han funnet bevisstløs og forslått i skogen. Kroppen hans er dekket av mange arr, men ingen vet hvor han kommer fra eller hva han har opplevd før.

En dag han sitter på et kjøpesenter og gjør leksene oppdager han en mann han tror bærer på en bombe. Samuel klarer å overliste mannen og blir plukket opp av politiet som kjører ham til en mann som heter Julian. Samuel finner ut at bomben var en test og at han nå er tatt opp ved en hemmelig skole som driver med tidsreiser.

Denne boken inneholder de tingene som skal til for å lage en fantasyserie. Tidsreiser, roboter og datamaskiner som kan det utroligste. Skurker og venner, farefulle oppdrag og mirakuløse redninger. Midt oppi dette befinner 13-årige Samuel seg.

Jeg synes at det blir vel mirakuløst til tider. Etter bare ett par dager på skolen klarer Samuel å gjennomføre operasjoner som egentlig skulle gått langt over hodet på ham. Han drar til Paris i 1793, blir etterlatt, men klarer likevel å komme seg hjem igjen. Han avslører skurker og produserer DNA på løpende bånd og det hele blir litt for fantastisk. Samtidig er dette en fin barnebok. Den er veldig spennende og jeg er sikker på at den kommer til å bli lest av mange. Forhåpentligvis vil Trovik dempe det litt i neste bok slik at den blir lettere å lese.

Denne boken har jeg fått fra Schibsted forlag