Tags

, , , , ,

Denne boken er en del av samlesingen av norsk fantasy arrangert av bloggen Bokstavelig talt.

Våpensøstrene er første bok i Amasone trilogien skrevet av den norske forfatteren Ingar Knudtsen.

Verden var i fare. Nye profeter tordnet om undergang og død. Kunne kvinnenes samfunn reddes fra utryddelse? Våpensøstrene var gudinnens utvalgte – de var krigerkvinnene som kjempet for livet og kjærligheten. De kjempet for et samfunn der kvinner var mer enn menn, der døtre ble æret – og ikke drept ved fødselen eller dømt til slaveri.

Våpensøstrene er en fantasy-roman som handler om kvinner, kvinnelige krigere og en kvinnelig guddom. I en verden der menn bestemmer og hvor hærer av menn ødelegger den ene kvinnebyen etter den andre samles tre kvinner utvalgt av den store gudinnen. Ata, Tanitsja og M’bela kommer fra ulike land og kulturer men med en tro på en felles gudinne. De samler flyktninger og villige kvinner og menn til et samfunn i en bortgjemt dal (i det som i dag er Aserbajdsjan). Her trenes kvinnene til å bli soldater mens mennene hjelper til med de praktiske gjøremålene.

Dette er en anderledes fantasy i det at det er kvinnene som er hovedpersoner, det er de som styrer og det er de som er krigere. Men når en ser bort fra det minner boken meg om andre fantasy-romaner jeg har lest. Med oppbyggingen av et samfunn, kriger mot fiender og innbyrdes kjekling og uenighet. Boken er likevel fin, den fenger og jeg synes den er godt skrevet. Som sagt er dette første bok i en trilogi og jeg har lyst til å lese de to neste også.