Tags

, , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om boken som ville blitt den perfekte film/tv-serie. Jeg er helt enig med flere som skriver om dette temaet; Mørk engel av Laini Taylor vil jeg gjerne se som film. Jeg ville også gjerne sagt Det mørke tårn av Stephen King, men den er de allerede i gang med å lage film om. Så da velger jeg en annen bok, eller rettere sagt en serie som jeg virkelig godt kunne tenke meg å se som film:

The Sandman av Neil Gaiman. Dette er en serie på 10 tegneseriebøker skrevet av Neil Gaiman. De handler om Dream, som er herre over drømmeriket, og søsknene hans Destiny, Death, Destruction, Despair, Desire and Delirium. Det var gjennom denne tegneserien jeg ble kjent med Neil Gaiman og jeg ønsker å kunne lese bøkene om igjen og om igjen! Tegneseriene er samlet i bokform, og bøkene er (i rekkefølge):

  1. Preludes & Nocturnes
  2. The Doll’s House
  3. Dream Country
  4. Season of Mists
  5. A Game of You
  6. Fables and Reflections
  7. Brief Lives
  8. Worlds’ End
  9. The Kindly Ones
  10. The Wake

Jeg tror mye av min kjærlighet til tegneserier startet her. The Sandman serien er noe av det vakreste jeg vet. Med fantastiske tegninger og poetisk tekst. Og ikke minst, en spennende historie. Hele serien er samlet i 10 hefter som står øverst på bøker jeg ønsker meg. Jeg tror også at historiene er så visuelle at de ville passet perfekt som levende bilder.