Tags

, , , ,

Det er torsdag og på tide med favorittbok fra A-Å som er et boktema fra Anettes bokboble. I dag er det siste gangen med dette boktemaet og det er faktisk litt trist. Jeg bruker som alltid Bokelskere for å finne ut hva jeg har lest på de ulike bokstavene. I dag var det ikke mye og velge mellom, men det skal da bli tre bøker:

Det kan vel ikke bli noe annet enn Æsops Fabler på Æ. På Wikipedia står det: Æsops fabler, Esops fabler eller på latin Aesopica er en samling moralske fortellinger eller fabler fra den greske antikken som i følge folketradisjonen opprinnelig skal ha blitt fortalt av Æsop, en frygisk slave som levde på øya Samos fra 620 til 560 f.Kr. De korte, poengterte fablene handler ofte om dyr med menneskelige egenskaper, men også om folk, planter og naturkrefter, og representerer folkelig vidd og livsvisdom. De er både underholdende og belærende, og har blant annet blitt benyttet som moralske lærestykker i barneoppdragelsen. Fablene ble først nedskrevet av Demetrios fra Faleron på 300-tallet f.Kr, men samlinga har siden blitt gjendiktet, omdiktet og utvidet, og blitt fortalt både på vers og som prosa i en mengde versjoner i den vestlige litteraturen. Fremdeles utgis nye utgaver av den gamle greske folkeboka over hele verden, oftest som barnebok med nye illustrasjoner og forskjellig utvalg av fortellinger.

Ønskelisten av Eoin Colfer er en frittstående bok og ikke endel av de seriene han har skrevet.

Meg Finn er blitt en fremmed i sitt eget hjem etter at mora døde og stefaren har overtatt kommandoen. Meg er blitt en bråkmaker, og etter at hun og kameraten mislyktes i å rane en gammel, sjuk pensjonist, ender hun i en veldig kinkig situasjon. Både guddommelige og djevelske krefter vil ha tak i sjelen hennes, og det eneste som kan frelse henne er Ønskelisten

Den er en ok ungdomsbok. På langt nær så god som Artemis Fowl bøkene, men en helt grei bok når en bare skal lese noe for å slappe av litt.

Å telle duer av Marie-Sabine Roger er derimot en nydelig bok.

Germain Chazes er førtifem år gammel og bor i en campingvogn nederst i morens hage. Mesteparten av tiden sitter han på den lokale baren med en litt frynset vennegjeng eller besøker kjæresten Annette, eller han spaserer i parken og teller duer. En dag han er i parken blir han kjent med den åttiseks år gamle Margueritte, som også teller duer. Snart utvikler det seg et spesielt vennskap mellom de to. Margueritte behandler ham vennlig og med respekt, og begynner å lese bøker for ham. Dette snur Germains liv på hodet. Han oppdager en helt ny verden, og lærer å bli glad i menneskene rundt seg – og seg selv – på en helt ny måte.

Boken handler om den gamle damen Margueritte og den middelaldrene mannen Germain. Sammen med Margueritte oppdager Germain en helt ny verden, og lærer å bli glad i menneskene rundt seg – og seg selv – på en helt ny måte. Å telle duer er en vakker bok. En blir involvert i livene til de to hovedpersonene og ønsker å lese mer om den. Denne er blant de bøkene jeg virkelig anbefaler!