Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Denne uken er jeg en dag for sent ute, så min liste blir en onsdagsliste istedenfor en tirsdagsliste. Overskriften denne gangen er; Topp 10 bøker jeg har lest på grunn av en annen bloggers anbefaling.

Jeg leser ofte bøker fordi en annen blogger anbefaler dem, så det er litt vanskelig å plukke ut bare ti stykker; men her er et forsøk.

1.) Sosiale medier: Hvordan ta over verden uten å gå ut av huset av Ida Jackson. Ida har lagt ned sin gamle blogg og du finner henne nå her. Denne boken ble anbefalt meg av Ida selv pluss en hel del andre bloggere som leste boken og synes det var veldig bra. Jeg var akkurat ferdig med et kurs i sosiale medier da jeg leste den. Så den ble både en oppfriskning av hva jeg hadde lært og tilleggsinformasjon, for meg.

2.) Glemte minner av Rannveig Marit Mindresunde. Denne boken leste jeg om hos Anettes bokboble og falt helt både for historien og omslaget. Jeg fant ikke ut hvor jeg kunne få tak i den, men Anette tipset meg om at jeg kunne spør forfatteren om et eksemplar. Rannveig Mindresunde var så hyggelig å gi meg mitt eget eksemplar, og jeg fikk endelig lest noe som er en virkelig nydelig bok.

3.) Snøbarnet av Eowen Ivey – Jeg har ikke akkurat lest denne enda, men den ligger i haugen av bøker som skal leses først. Jeg ble tipset av Anettes bokboble, Beate blogger om bøker og Leserommet om denne boken, og etterpå fikk jeg den av forlaget Pantagruel. Det er en bok jeg gleder meg til å lese.

4.) Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna. Jeg har igrunnen vært fascinert av det jeg har hørt om Arto Paasilinnas bøker lenge, men det var ikke før jeg leste anmeldelsene til Julies bokbabbel og Betraktninger fra en veranda at jeg bestemte meg for å starte med Kollktivt selvmord. Jeg likte boken så godt at nå står flere av Paasilinnas bøker for tur.

5.) Siderhusreglene av John Irving ble jeg inspirert til å lese av Annebloggen. Anne forteller om sine egne favorittbøker i bloggpostene mine om favorittbøker (som er en ide Anette hos Anettes bokboble har funnet på). Jeg hadde nettopp lest Siste natt i Twisted river og likte den så godt at jeg gjerne ville lese mer av John Irving. Og da ble det Siderhusreglene.

6.) Glass og Aske av Ann Syréhn Tomasevic leste jeg om hos My first, my last, my everything.Historien hørtes så spennende ut at jeg ville lese den, men om den var så veldig bra vet jeg ikke.  Jeg tror Elida og jeg var ganske enig om boken , der var mye som var bra, men ikke alt.

7.) Hypnotisøren av Lars Kepler fant jeg er flott omtale av på Anitas blogg. Jeg er glad i god krim og leser dem gjerne om kvelden før jeg skal sove. Hypnotisøren var en virkelig god krim og jeg fortsatte med bok nr 2 Paganinikontrakten etterpå.

8.) Jeg vil ikke dø jeg vil bare ikke leve av Ann Heberlein er virkelig noe av det beste jeg har lest dette året. Jeg fant artikler i flere aviser om denne boken, men også en omtale hos Jeg leser. Dette er virkelig en bok alle burde får med seg. En utrolig sterk bok om et tema (selvmord) som er ganske tabu, men som jeg mener det må snakkes mer om.

9.) En dåre fri av Beate Grimsrud. Denne boken er det mange bloggere som har skrevet om, blant annet Jeg leser Julies bokbabbel og Solgunn sitt.  Dette er en fantastisk bok, som blant annet ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2011. Både språket og bildene i teksten og historien er både tankevekkende og rørende. Den handler om det å ha schizofreni og om hvordan er skal klare å leve med den diagnosen og fremdeles ha et godt liv.

10.) Den lange søvnen av Raymond Chandler leste jeg fordi den var en av bøkene i lesesirkelen 1001 bøker som jeg er med i. Det er Line fra Lines bibliotek som velger ut bøkene og denne ble det skrevet om hos henne, og hos; Moshonista, Siljes skriblerier, En verden full av bøker, Boktanker, My first, my last, my everything, Bentebing og ziarah sier. Jeg likte den lange søvnen så godt at jeg fortsatte med bøker av den samme forfatteren og leste; Det lange farvel og Farvel, min elskede.