Tags

, , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg håper du har en fin søndag! I dag rydder jeg ut julen, det har vært så travelt at jeg ikke har rukket det før, så i dag må jeg! Men jeg er veldig glad i å pynte til jul, og synes det er lenge å vente til neste gang, så det gjør ikke så mye at pynten blir ett par dager ekstra. Hvor lenge beholder du din julepynt?

Det har gått mye i lesing av barne- og ungdomsbøker i det siste. Jeg skal delta på Nordisk barnebok konferanse i begynnelsen av februar, så jeg prøver å få lest bøkene de skal ta opp der. Eller hvertfall de nyeste bøkene til forfatterne som skal være med. Jeg gleder meg til å være med på konferansen, så jeg koser meg med bøkene. I tillegg fortsetter jeg med å lese ny manga. Nå som jeg er ungdomsbibliotekar hører manga til mitt område. Jeg var på kurs om manga på onsdag og lærte en haug jeg ikke visste fra før. Så nå er jeg inspirert til å lese videre. I tillegg leser jeg klassikere, fordi jeg koser meg med det. Og selvfølgelig mye annet. Hva leser du i januar?

Du skal få en smakebit fra Mørkets hjerte av Joseph Conrad, som er den klassikeren jeg leser i januar:

Mørkets hjerteInnløpet til Themsen strakte seg foran oss som inngangen til en uendelig seilas. Ute i havgapet var hav og himmel sveiset sammen i et hele, og i dette lysende rommet var det som de barkede seilene på lekterne som drev innover med tidevannet, sto stille, buntet sammen i røde buketter skarpt tegnet mot himmelen, med de blanke spristakene glitrende i solen. En lett dis hang over elven og fikk de slake breddene til å synke gradvis på ferden ut mot havet. Himmelen var mørk over Gravesend, og lenger inne virket den enda mer kompakt der den hang, sorgtung og dyster, og ruget ubevegelig over den største og mektigste byen i verden.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter