Tags

, , , , ,

Fjerde søndag i adventGod adventssøndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er nesten jul allerede! Desember har gått så veldig fort. Det er selvfølgelig fordi jeg har jobbet en del, men jeg synes ofte desember er en kort måned. Nå er jeg hvertfall helt ferdig med julegaver og julepynting. På torsdag drar vi også på en kort juleferie til svigermor. Men jeg skal jobbe i romjulen, så det blir bare frem til tirsdag. Denne helgen har vi valgt å bruke bare til ting vi har lyst til, fordi vi har jobbet så mye. Så denne helgen blir det mye lesing.

Jeg har aldri vært særlig flink til å lese biografier eller faglitteratur. Men det siste halve året har jeg likevel valgt endel bøker som faller inn i disse kategoriene. Bøker jeg har virkelig likt. Så i dag skal du få smakebit av Antikvitetshandler Watchman; familien som ble borte av Bodil Stenseth som handler om en jødisk antikvitetshandler som ble sendt i konsentrasjonsleir under krigen. Og om hvordan tyskerne samlet sammen antikviteter til seg selv i samme periode.

Antikvitetshandler WatchmanBoken som foreligger nå, står i gjeld til en gammel forbrytelse jeg kom på sporet av sommeren 2016. Det var under arbeidet med et oppdrag for Holocaust-senteret om Villa Grandes historie. I en bunke med gulnede avisklipp lå en lørdagsreportasje om «Quislings Gimle» i VG fra 4.april 1970. «Samlested for kunst og løsøre tatt fra fanger og flyktninger under krigen.», står det i ingressen. En ikke navngitt antikvitetshandler (NN) var kilden.

En smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter