Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har vi feiret bursdagen til mannen min, med både venner og familie på besøk. Han lagde selv bursdagskaken sin; bløtkake med jordbær. Den er utrolig god. Nå har alle dratt hjem og da kan jeg finne frem en bok og kose meg med. Senere i dag skal jeg se filmen «Drive my Car» som er basert på en novelle fra samlingen Menn uten kvinner av Haruki Murakami. Så da fant jeg også frem den siste boken til Murakami, nemlig Yrke forfatter (Författare till yrket). Jeg har lest alt Murakami har utgitt fordi jeg elsker bøkene hans, så det blir fint å lese om hans eget syn på yrket sitt.

Har du lest noe av Haruki Murakami?

Yrke forfatterForfattere er, om jeg får være ærlig, ikke akkurat det du vil kalle sosialt harmoniske mennesker med et balansert verdenssyn, selv om det selvsagt ikke gjelder alle, men trolig de fleste. Så vidt jeg har sett – men dette burde jeg kanskje ikke si høyt – har mange av dem en del sære og lite prisverdige karaktertrekk. De har ofte de særeste levevaner og kan oppføre seg på de merkeligste måter. Og enten de sier det høyt eller ikke, mener de aller fleste forfattere (antakelig rundt 92 prosent av dem, meg selv inkludert) at det de selv skriver, er det eneste riktige, og at alle andre forfattere, på noen ekstraordinære unntak nær, er på ville veier, og denne overbevisningen tar de med seg gjennom hele livet. Det er derfor ikke vanskelig å forstå at relativt få, for å si det mildt, ønsker slike personer som sin venn eller nabo.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter