Tags

, ,

17 mai

Gratulerer med dagen og velkommen til nye smakebiter!

Gratulerer med dagen alle nordmenn! Jeg er sikker på at alle våre svenske venner kjenner til at dette er vår nasjonaldag og også gratulerer oss med dagen. Dette kommer til å bli den mest spesielle 17.mai vi har opplevd. Fra barnetog i gatene og fullt av folk i sentrum skal vi feire digitalt. Lokalavisene er fulle av digitalt innhold og de ulke TV-kanalene har invitert gjester og musikere og sender på TV. Barnebarnet vårt skal kjøre «tog» i bil sammen med resten av bygden der han bor, og jeg håper å få sett litt av det hjemmefra. Uansett håper jeg hver og en av dere får en nydelig dag sammen med noen dere er glad i. Vi lesehester er så heldige at vi hvertfall kan fordype oss i en bok om ikke annet.

Jeg leser fremdeles Murakami. Boken er veldig god, men det går tregt med meg. ME’n min er sterk for tiden og det går sakte med alt jeg prøver meg på. Derfor skal du få en smakebit fra den neste boken jeg skal lese. Nemlig Jeg foreslår at vi våkner av Beate Grimsrud. Hennes bok En dåre fri er en av mine favorittbøker, (selv om hun har skrevet andre bøker jeg ikke likte fullt så godt). Så jeg gleder meg til å sette igang med denne. Du får en smakebit som minner meg om en klokke mine besteforeldre hadde:

Jeg foreslår at vi våknerTikk, takk, tikk, takk.
– Du Vilde, den klokka kan vi ikke ha. Den får en til å føle at tiden går, sier O.
– Synes du? Er det ikke mer en gammel, nostalgisk lyd, at tiden har gått. En gang i tiden gikk tiden. Den høres slik ut fordi den minner oss om at den har sluttet med det nå, sier Vilde.
– Uansett, jeg holder ikke ut den lyden.
– Men du er jo helt unostalgisk og unevrotisk, da spiller det vel ingen rolle om en gammel klokke tikker litt?

Smakebit på søndag

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter