Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Dette har vært en fin helg. Barnebarnet vårt har vært her fra onsdag, siden skolene har fri Kristi himmelfartsdag pluss dagen etter. Vi har kost oss med å lese om Harry Potter og med å se Doctor Who på Amazon Prime. Jeg har alle sesongene av Doctor Who på DVD, men siden de er kjøpt i England har de bare engelsk tekst. Barnebarnet mitt trenger enda hjelpen av norsk teksting, så da er det godt sesongene finnes på Prime. Jeg håper bare de snart får noen av de to siste sesongene og. Da Doctor Who (endelig) er en dame.

Jeg har fått lest ferdig de to tykke bøkene som utgjør Drapet på kommandanten av Haruki Murakami denne helgen og begynt på Jeg foreslår vi våkner av Beate Grimsrud. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om den sistnevnte, men jeg elsket de to av Murakami. Etterpå har jeg lyst til å begynne på Hundeparken av Sofi Oksanen. Jeg har lest og likt flere bøker av henne, så jeg er spent på denne. Du får smakebiten fra begynnelsen av Hundeparken:

HundeparkenAlt ville kanskje forløpt annerledes hvis jeg hadde kjent henne igjen med det samme og hatt vett til å flykte. Men det gjorde jeg ikke, jeg dreide ikke engang på hodet da en fremmed dame satte seg på enden av benken, bevegelsene hennes var langsomme og tydet på et behov for kontakt. Jeg håpte hun ville skjønne at jeg ikke savnet noen å prate med, så jeg raslet kraftig med sidene i boka som lå på fanget. Det var ikke av selskapssyke jeg hadde søkt til parken.