Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag er smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Det er tidlig søndag morgen og jeg har akkurat spist en god frokost. Jeg har ingen planer i dag som gjør at jeg må ut av huset, så jeg har tenkt å bruke dagen på blogg og lesing. Jeg skal til å starte på en ny bok, som jeg tror jeg fikk tips om av en av dere. Den heter NOS4R2 og er skrevet av sønnen til Stephen King, Joe Hill. Jeg har lånt den på biblioteket.

Grunnen til at jeg vil lese denne boken er at jeg leste omtalen fra forlaget og de første linjene fortalte meg at dette er en bok jeg vil like. Hør bare her: Young Victoria McQueen has a gift for finding things: a lost bracelet, a treasured photograph, answer to an unanswerable questions. All she has to do is ride her bike through the Shorter Way Bridge and she’ll come out the other end wherever she needs to be … Var ikke det fantastisk? Jeg gleder meg til å bruke tid på den i dag. Den er på 692 sider, så jeg trenger nok litt mer enn i dag da  …

Smakebiten er fra begynnelsen og slutten av første kapittel:

The Brat was eight years old the first time  she rode over the covered bridge that crossed the distanse between Lost and Found. It happened like this:

Vic McQueen, a.k.a. the Brat, drew a deep gulp of air and rode out of The Shorter Way, into the sunlight, tires thumpety-thumping off the wood and onto blacktop. The hiss and roar of white noise ended abruptly, as if she really had been listening to static on the radio and and someone had just poked the power switch.
She glided another dozen feet before she saw where she was. Her heart grabbed in her chest before her hands could grab for the brakes. She came to a stop so hard, with such force, that the back tire whipped around, skidding across asphalt, flinging dirt.