Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg har lånt en hel haug med bøker på biblioteket, så i dag var jeg litt i tvil om hvilken bok jeg skulle hente smakebiten fra. Jeg hadde noen bøker som ikke er oversatt fra norsk (til noe annet språk) og andre jeg allerede hadde hatt smakebit fra. Så jeg endte opp med Sons of Cain av Peter Vronsky. En bok med undertittelen «A history of serial killers from the stone age to the present». En bok som er mer interessant enn jeg ventet meg. Men som også er litt vanskelig.

Smakebiten jeg har valgt ut kommer fra kapitlet med den fantastiske overskriften: «Genesis: The Stone Age Reptilian Zombie Serial-Killer Triune Brain»

Sons of CainI am convinced that our popular-culture obsession with zombies today is inspired by the surge of serial-killers over the last fifty years, in the same way as in the past our shared myths about monsters, vampires, werewolfs, ghouls and ogres were really all about unidentified human predators in the form of lust killers, cannibal murderers and necrophiles that have always been part of the fabric of humanity. In fact, two of the most enduring monsters in human imagination – the preservative, calculating, quasi-necrophilic vampire and the destructive, frenzied, cannibalistic werewolf – roughly correspond to the FBI’s serial-killer typology of the calculating, coldly neat organized serial killer (Dracula) and the messy, impulsive, disorganized serial killer (The Wolf Man).

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter